Dé drie lente trends van 2024

Ik durf te wedden dat jullie net zoveel zin in de lente hebben als ik, en met deze drie voorjaarstrends krijg je nog meer zin!

Organische vormen

Foto's: westwing.nl

Ronde banken, organisch gevormde eettafels, golvende spiegels, je kunt er niet meer omheen, organische vormen zijn dé voorjaarstrend van 2024!

Natuurlijk snap ik dat het spannend is om een nieuwe bank of een dure eettafel in een organische vorm aan te schaffen, want een nieuwe bank of een eettafel koop je immers niet zomaar. Maar wil je deze leuke, vrolijke trend, zonder al te veel geld uit te geven toch toepassen in je interieur? Kies dan voor woonaccessoires, je vindt ze in de meest uiteenlopende vormen en kleuren, zo creëer je met een klein budget een groot effect!

Kies je voor woonaccessoires in pastelkleuren? Dan zit je helemaal goed deze lente, want pastelkleuren zijn dé voorjaarskleuren dit voorjaar, als je hier niet vrolijk van wordt!?


Bij westwing.nl (online) vind je een groot assortiment woonaccessoires in organische vormen, maar ook Xenos, Kwantum en Leen Bakker doen mee aan deze vrolijke woontrend. Ben je al om? 

Beige en bruin

Beige is een kleur die we al een tijdje in onze interieurs terugzien.
Niet zo gek natuurlijk want beige is een mooie zachte basis waar je alle kanten mee uit kunt, het is een kleur waar veel mensen zich prettig bij voelen en die zich makkelijk laat combineren met andere kleuren. 

Waarom beige? Beige is zachter dan wit, is licht genoeg om het ruimtelijk te houden maar geeft wel een natuurlijke, cleane touch aan je interieur, zoals wit dat ook kan doen. 
Of je nou van een Japandi, hotelchique, wabi sabi of modern seventies houdt, beige voelt zich overal prima thuis. 

Dit voorjaar vullen we beige aan met andere, donkerdere, bruintinten, wat gelijk meer diepte en pit aan je interieur geeft!
Gebruik hier bijvoorbeeld warme houttinten voor, of saus een wandje in een donkere bruin- of goudtint voor een mooi ton-sur-ton effect.
Wil je deze rustige tint wat spannender maken, behang dan een wandje mee (zie foto).
Is het geen plaatje? Het behang is overigens van Annet Weelink Design.

Kortom, ook in 2024 is beige een blijvertje!

Foto: annetweelinkdesign

Gallerywall

Heb jij hem al? De gallerywall? Onmisbaar in 2024!

De gallerywall (of gallerij wand) volgens de 'Petersburg opstelling' is dé favoriet, en zo ook bij mij (zie foto!). Bij deze vorm hang je de kunstwerken een beetje slordig, quasi nonchalant op, hiermee creëer je een speels effect in je interieur.

Wil je ook aan de slag gaan met een gallerywall? Zoek dan kleuren uit die terugkomen in jouw interieur. In mijn interieur zijn dat blauw en roze met een toefje geel.
Door bijvoorbeeld voor alleen zwart lijsten te kiezen, houd je het rustig en creëer je eenheid.

De kunst die je uitzoekt hoeft echt niet duur te zijn, ga eens bij kringloopwinkels langs, of struin eens op het internet. Bij bijvoorbeeld Etsy.nl vind je veel kunstenaars die voor een leuke prijs hun kunst aanbieden. Of heb je misschien een goede fotoprinter, mooie plaatjes kun je ook gewoon uitprinten.
Veel kunstwerken zijn ook op posters afgedrukt, hartstikke mooi en stukken goedkoper dan een echt kunstwerk, de mogelijkheden zijn oneindig! 

Wissel de wand af met andere vintage kringloop objecten of met keramiek om zo een persoonlijk tintje aan jouw gallerywall te geven.

Tip: voordat je de spijkers in de muur slaat, leg eerst een compositie op de grond en maak hier een foto van, dat scheelt een hoop gaatjes in de wand ;)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.