Kerst 2023

Hoe versier jij jouw interieur tijdens de feestdagen?

Bron foto: www.amen.nl

Bij verschillende woonstijlen horen natuurlijk ook verschillende kerststijlen!


Houd je bijvoorbeeld van de Scandinavische stijl of heb je liever een klassieke- of romantische stijl? Dan pas je daar ook jouw kerstdecoratie op aan. Op deze manier houd je eenheid en rust in je interieur. Hieronder vind je twee uiterste stijlen.

De Scandinavische stijl typeert zich door het gebruik van lichte tinten, denk aan wit, grijs en beige. Wanneer je deze kleuren in je interieur combineert met natuurlijke materialen en zachte stoffen dan heb je de Scandinavisch interieurstijl te pakken.
Veel mensen houden van deze lichte stijl, niet zo gek, want net als in Scandinavië kunnen de dagen in de winter kort zijn en is elk licht welkom.

Vind je al die lichte tinten toch wat saai? Geef je interieur dan pit met kleuraccenten!
Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, gebruik wat gekleurde woonaccessoires of een eyecatcher (met kleur) aan de muur en jouw interieur krijgt gelijk meer pit.
Felle kleuren zijn het helemaal dit jaar, je vindt dan ook overal mooie, gekleurde kandelaars en andere woonaccessoires.

Wanneer de herfst langzaam overgaat in de winter, verandert er in huis ook zeker wat!
Bruine herfsttinten maken plaats voor glinsterende kerstballen of kerstornamenten en uiteraard komen er overal kerstlichtjes te hangen. 

De meeste mensen beginnen met het versieren van hun interieur wanneer de Sint ons land heeft verlaten, echter steeds meer mensen kiezen ervoor om eerder te beginnen met het versieren van hun huis en tuin.
Ben jij ook iemand die niet kan wachten om je interieur om te toveren tot een waar lichtjes paradijs of wacht jij toch liever tot de Sint vertrokken is?

Naast de traditionele kerstboom zie je steeds meer andere vormen van 'kerstbomen', denk aan kerstakken die versierd worden met ornamenten, kleine dennen of een kerstboom op een wanddoek.

Hoe doen wij het thuis? Elk jaar gaan wij naar de tuinland en kiezen we allemaal een nieuwe kerstbal of kerstornament voor in de boom. Vorig jaar hebben wij een kunstboom aangeschaft, eentje met sneeuw! Een mooie smalle hoge boom die precies bij het stukje muur tussen de bar en de zithoek past. Ook onze tuin krijgt een kleine make over, de schuur met puntdak krijgt een lichtslinger in diezelfde vorm en aan de deur hangt een zelfgemaakte krans, extra gezellig tijdens de winter barbecue.

 

kerst in Scandinavische stijl

Bron foto: vt wonen

De romantische stijl

Bron foto: christmaholic.nl

De  romantische stijl is er eentje van more is more en raakt nooit uit de tijd!

Voel jij je aangetrokken door deze stijl? Dan houd je van romantiek en heb je een hang naar nostalgie en oude spullen... 

Deze stijl past ontzettend goed bij de English cottage of brocante stijl, deze interieurstijlen zijn doorspekt van (roze) bloemenprints en krullende, sierlijke meubelen. Houd je hiervan? Trek dan gerust deze stijl door in je kerstdecoratie; hang rozetten, spiegeltjes, engelen en kralen in je boom, hoe meer glimmers en diamanten, hoe beter het 'wauw' effect!

De ornamenten die je gebruikt hoeven overigens niet perfect te zijn, het is totaal geen probleem wanneer je kunt zien dat deze uit andere tijden komen, een butsje en een krasje zijn hier meer dan welkom! Is dit jouw stijl? Duik dan de kringloopwinkel in, hier vind je meer dan genoeg van deze stijl en je bent ook nog eens duurzaam bezig!

Bij ons in huis wordt de kerstboom begin december opgetuigd onder het genot van een drankje en met kerstmuziek. Wanneer hij eenmaal staat gaan de kerstlampjes niet meer uit!
De hele dag staat de kerstboom bij ons te schitteren en met deze korte dagen, waarin het snel donker wordt, vind ik dat ontzettend gezellig staan.

Wanneer de Sint het land uit is, worden de eerste cadeautjes onder de boom gelegd en hoe dichterbij de kerstdagen komen, hoe groter de stapel met cadeaus onder de kerstboom.
Het maakt dan ook niet uit dat onze meiden nu al 18 jaar en 14 jaar oud zijn, met grote ogen kijken de dames naar de groeiende stapel en kunnen niet wachten om deze uit te pakken.

Heb jij nou een hele bijzondere stijl in jouw interieur of een bepaalde traditie rondom kerstversiering, laat het me weten!

Hele fijne kerstdagen en een fantastisch nieuwjaar toegewenst!
Liefs,
Isabel

Doorkijkje thuis vanuit de keuken naar de woonkamer


Reactie plaatsen

Reacties

Harriet
6 maanden geleden

Heel leuk stukje.
Mooi geschreven.
Groetjes Harriƫt